Индонезия откри къде е потъналият Боинг, засякоха сигнали от черната кутия

Индонезия засече сигнали, за които смята, че идват от черната кутия на самолета Боинг 737-500 на авиокомпания „Шривиджая еър“, който изчезна вче

Индонезия засече сигнали, за които смята, че идват от черната кутия на самолета Боинг 737-500 на авиокомпания „Шривиджая еър“, който изчезна вчера от радарите след излитане от столицата Джакарта, съобщи Ройтерс.

Спасителите са открили отломки от самолета. Говорител на индонезийския флот уточни, че частите са открити между островите Лаки и Ланканг и предстои да бъдат доставени на брега.

Открити са и фрагменти от телата на пътници, намирали се на борда на самолета, съобщи Умар Шахаб, говорител на столичното управление на полицията. Те ще бъдат ще бъдат сравнени с ДНК на роднини на брега.

В района на катастрофата са изпратени 10 кораба и 40 водолаза, които започват днес да претърсват предполагаемото място на падането.

По-рано индонезийското министерство на транспорта уточни, че на борда на машинатае имало 50 пътници и 12-членен екипаж. Сред тях няма чужденци.

COMMENTS

WORDPRESS: 0