Имен ден празнуват три хубави имена

На 18 юли Българската Православна Църква отбелязва деня на страдание на свети мъченик Емилиян. Според житието му е роден в гр. Доростол (дн. Силистра)

На 18 юли Българската Православна Църква отбелязва деня на страдание на свети мъченик Емилиян. Според житието му е роден в гр. Доростол (дн. Силистра), където и прекарва живота си като слуга при градоначалника. Живее по времето на император Юлиан.

Император Юлиан изпраща в Доростол нов управител, натоварен със задачата да изкорени християнството от града. Уплашени от славата му на много жесток управник, местните жители скриват от него, че сред тях има християни и обявяват, че всички се кланят на езическите богове. Доволен, той дава угощение на гражданите, но за ревностния християнин Емилиан е непоносимо самохвалството на управителя-езичник и по време на пира строшава с чук статуите на езическите богове в светилището. За деянието е обвинен невинен човек, но разбирайки това, Емилиан се явява пред управителя и признава вината си. Градът е глобен за укривателството на християни, а самият Емилиан след изтезания е изгорен на клада край Дунав на 18 юли 362 г.; тази дата днес е денят на неговото почитане от църквата

Имен ден празнуват Емил, Емилия, Емилиян

Какво говори първата буква от името ви:

Какъв сте, ако името ви започва с буквата Е Е символизира необходимостта от самоизява, от обмяна на идеи, както и дипломатически способности, проницателност и известна бъбривост. Тази буква предполага възможност за нервни сривове, базирани на сложните взаимоотношения с близките хора. „Е“ говори за лесна приспособяемост, повишена сексуалност, често потискана от комплексираност. Подсъзнателно звукът се възприема спокойно, без раздразнение.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0