Икономическа полиция влезе в офисите на транспортните фирми в Пловдив

Икономическа полиция влезе в офисите на транспортните фирми в Пловдив

Икономическа полиция извършва претърсване в офисите на 6 дружества, осъществяващи обществен превоз на пътници по всички линии на градски транспорт на

От там съобщиха, че предметът на разследването по досъдебното производство са евентуално извършени данъчни престъпления, свързани с осъществяването на транспортните услуги в град Пловдив и град Асеновград, както и законността и контрола на отпуснатите субсидии от страна на общинските администрации в град Пловдив и град Асеновград.

По обед екип на Икономическа полиция с 2 коли влезе в офисите на „Хебросбус“. Радио Пловдив научи, че преглеждат документацията на извършените превози отпреди обед и разговарят с управителя Веселин Дошков.

Петко Ангелов също потвърди за проведена в офиса му проверка. В момента той е в чужбина, но обясни, че това разследване се води от два- три месеца и не първо влизане в офисите на преводзвачите. По думите му не е изключително сигналът за нарушения да е подаден от конкурентни фирми.

Следствените действия и оперативно-издирвателните мероприятия се извършват от служители на ОД на МВР – Пловдив, отдел „Икономическа полиция“ и ТД ДАНС – град Пловдив.

Разследването е в начална активна фаза.

Вчера превозвачите и общинската администрация отново размениха реплики. Транспортните фирми – за цената на услугата, а кметската администрация – за нейното качество. Заговори се и за покачване на цените на билетите и картите. Дебатът за това ще се води в Общинския съвет.

COMMENTS

WORDPRESS: 0