Изслушват МВР, НАП и ДАНС за хакерската атака

Изслушват МВР, НАП и ДАНС за хакерската атака

В последния  си разботен ден за тази  година депутатите изслушват МВР, НАП и ДАНС за  хакерската атака към НАП.  Това ще стане по време на първото зас

В последния  си разботен ден за тази  година депутатите изслушват МВР, НАП и ДАНС за  хакерската атака към НАП.  Това ще стане по време на първото заседание на парламентарната временна анкетна комисия. Тя трябва да изясни всички факти и обстоятелства около случая с източването на данни от Националната агенция по приходите.
Комисията е в състав от 15 народни представители, по трима от всяка парламентарна група. Председател е депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов, а негов заместник е Румен Гечев от „БСП за България“.
Комисията ще действа в срок от 3 месеца, след което ще изготви доклад.
Междувременно ръководството на НАП ще даде информация за това какво е направило след изтичането на лични данни. Преди близо две седмици данните на около 5 млн. български граждани изтекоха след хакерска атака. За пробива на сървърите на агенцията са обвинени Кристиян Бойков, търговският директор на „ТАД Груп“ Георги Янков и собственикът на фирмата Иван Тодоров.
Преди дни НАП пусна приложение, в което всеки може да провери дали личните му данни са сред източените след хакерската атака. То е достъпно на страницата на агенцията. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0