Изненадващ обрат за убийството в Стара Загора

Стана ясно защо е извършено убийството на мъж в Стара Загора. Обвиненото 18-годишно момиче е заявило пред полицията, че е било изнасилено от убития, с

Стана ясно защо е извършено убийството на мъж в Стара Загора. Обвиненото 18-годишно момиче е заявило пред полицията, че е било изнасилено от убития, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. На 26 юли е открит трупа на Б.С.Д. /Богдан Стоянов Динев/ на 62 г. Трупът е открит от близки в дома му, находящ се в Стара Загора. Извършени са процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, претърсване. Назначени са и се извършват множество експертизи – съдебно-медицинска на трупа, съдебно – медицинска на обвиняемата, психолого–психиатрична на обвиняемата, както и за изследване на веществени доказателства, пише “24 часа”.

Извършителката на престъплението е установена часове след откриване на трупа при осъществена от нея комуникация с полицейски служител, при която е разказала за своя среща с жертвата, осъществена вечерта на 25 юли 2016г. Съобщила е за упражнено спрямо нея престъпление – „изнасилване” от страна на пострадалия.

До момента е установено, че жертвата Б.Д. е многократно осъждан, изтърпявал наказания „лишаване от свобода”, включително за престъпления по глава „Разврат” на Наказателния кодекс.

Установено е, че обвиняемата М.Г. няма противообществени прояви и не е осъждана. Ученичка е в елитно училище в Стара Загора и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 година. Същата работела в заведение след навършване на пълнолетието си, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно на работното и място пострадалият Б. Д. е осъществил контакт с обвиняемата М.Г.

М.Г. е привлечена като обвиняема за това, че на 25.07.2016 год. в гр. Стара Загора умишлено е умъртвила Б.Д. – престъпление по чл. 115 от НК. Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Очакват се резултатите от назначените експертизи, с оглед изясняване на механизма и причината за настъпване на смъртта на жертвата, както и за изясняване на причините, довели до деянието на обвиняемата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора продължават активни действия по разследването– разпити на свидетели, изискване на справки, документи и др.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0