Иван Гешев: Аз правя неща, които другите могат само да обещаят

Иван Гешев: Аз правя неща, които другите могат само да обещаят

Ще се работи активно с всички бивши служители на фирмата "Тад груп" -  включително и с тези, които са напуснали през последните дни. Възможно е да има

Ще се работи активно с всички бивши служители на фирмата „Тад груп“ –  включително и с тези, които са напуснали през последните дни. Възможно е да има още обвинени от служителите на „Тад груп”. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев, който засега е единствената номинация за поста главен прокурор, пред Нова тв.

По думите му установено е, че са констатирани  500 000 хиляди пароли и имена на пощенски кутии на една известна българска имейл платформа, “което едва ли може да се впише в термина законно”, допълни Гешев.

Факт е, че е осъществявано нерегламентирано търсене в тази база данни. Това ни дава основание да мислим, че има две направление на дейността на тази фирма . Едното е осъществяване на киберрекет, а втората насока е, че тези технически възможности за този киберрекет  са използвани и надградени за осъществяване на кибертероризъм. Една от версиите, по които работим е той да бъде използван за политически цели, допълни той.

Не следя политическите събития, не съм в час с политическия дневен ред, както виждате имам много работа. Не се притеснявам от другите номинации за главен прокурор. Аз правя неща, които другите могат само да обещаят, коментира Гешев протестите от вчера и номинацията си за главен прокурор.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0