Златен медал за българските гимнастички на финала на Европейското първенство

Златен медал за българските гимнастички на финала на Европейското първенство

Ансамбълът на България спечели златен медал на финала на 5 топки от Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. Симона Дянков

Ансамбълът на България спечели златен медал на финала на 5 топки от Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, които вчера останаха пети в многобоя, днес изпълниха изключително силно композицията си. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска получиха оценка от 47.500 точки, от които 38.6 за трудност и 8.9 за изпълнение.

На второ място остана европейският шампион в многобоя Русия с 47.275 точки, а на трето е Израел с 46.150 точки. Това е пето отличие за България от шампионата, но първо златно.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика се окичи и със сребро за смесеното съчетание с обръчи и бухалки на европейското първенство във Варна.

Грациите на Весела Димитрова бяха оценени с 45.950 точки. Златото бе спечелено от Израел с 46.150. Бронзът е за Италия с 43.375.

Равносметката за България от първенството на Стария континент във Варна е 5 медала. През седмицата Боряна Калейн стана вицешампионка в многобоя при индивидуалните гимнастички, а ансамбъл-девойки спечели 3 сребърни медала – на отделните уреди и в многобоя.

COMMENTS

WORDPRESS: 0