Зимата се завръща, наистина! Студ и сняг в края на седмицата, а на 1 март – изненада

Този път зимата май наистина се завръща! Валежите през последните дни у нас се дължат на нов средиземноморски циклон. Той се придвижва към Италия и ще

Този път зимата май наистина се завръща! Валежите през последните дни у нас се дължат на нов средиземноморски циклон. Той се придвижва към Италия и ще повлияе на времето у нас до края на седмицата. Ще продължава да бъде облачно, дъждовно, със слаби превалявания от сняг. Сутрешните температури ще са около и малко над 0 градуса, а дневните – от 2 до 7 градуса.
До края на работната седмица ще продължава да бъде облачно, дъждовно, със слаби превалявания от сняг, но драстични промени не се очакват.
В сряда минималните температури ще са минус 1 и плюс 4, а максималните от 4 до 9.
В четвъртък ще е облачно със слаби превалявания, в петък ще се разминем почти без валежи.
По-сериозно застудяване ще започне през уикенда. В събота ще вали отново. В неделя, понеделник и вторник живакът в термометрите вече ще показва отрицателни стойности. На места те ще бъдат от -5 до -8 градуса – основно в западните, северозападните и североизточните райони.
Отново ще има превалявания от сняг. Всичко това ще се случи заради нов циклон.
В края на седмицата и началото на другата ще бъде студено в цяла Европа. Вероятно това ще е един от най-мразовитите периоди през тази зима за целия континент.
В началото на месец март обаче, около 1-ви и 2-ри, синоптичната обстановка над целия континент ще се промени и ни очаква доста сериозно затопляне. Температурите на места дори може да достигнат 18-22 градуса.