За седмица: 81 деца и 70 учители с с положителни проби за COVID-19

От началото на учебната година до днес 81 ученици и деца (0,01% от всички), посещавали училище или детска градина, са с положителни проби за COV

От началото на учебната година до днес 81 ученици и деца (0,01% от всички), посещавали училище или детска градина, са с положителни проби за COVID-19. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Педагогическите специалисти с установена положителна проба са 70 (0,07%).

Карантинираните, които са имали контакт с болен ученик, учител или близък – 104. Временно е преустановен учебният процес поради карантина на образователните институции в страната за 127 паралелки (0,3%).

Според инструкциите на здравното министерство ако в детската градина на детето ви се появи случай на заразен от коронавирус, не е задължително да го изследвате. То подлежи на задължителна 14-дневна карантина, ако е било в контакт или в една група със заразеното лице.

В случай, че детето ви е поставено под задължителна карантина, вие можете да ходите на работа. Също така имате право на болничен лист, издаден от личния лекар на детето.

COMMENTS

WORDPRESS: 0