За ДПС и България е най-добре Доган да се върне начело на партията, смята Рушен Риза

Няма яснота относно кандидатите за лидерския пост в ДПС. Предстоят 27 конференции в структурата на партията, на които всеки може да бъде номиниран. Т

Няма яснота относно кандидатите за лидерския пост в ДПС. Предстоят 27 конференции в структурата на партията, на които всеки може да бъде номиниран.

Това заяви пред  БНТ съпредседателят на ДПС Рушен Риза. Той уточни, че Четин Казак е бил издигнат едва на първата областна конференция.

„Аз мисля, че най-добре за ДПС и за България ще е Ахмед Доган да се върне начело на партията, но той не иска да се завръща”, каза Риза.
„Не мога да коментирам обвиненията срещу депутата Илия Илиев. Съдът трябва да прецени. Илиев има място в нашата парламентарна група. Нека съдебната система реши кой крив и кой прав”, каза още той.
„ДОСТ е интересно формирование. В него има бивши кадри на ДПС, както и доста хора минали през други политически партии. Аз съм сигурен, че нашите членове и симпатизанти няма да се подадат на натиск. Винаги при разцепление е имало отлив на гласоподаватели, но това никога не се е отразявало на партията. Тези разцепления ни правят по-силни”, смята Риза.
„ДОСТ няма какво ново да даде в политическия живот. Наблюдаваме какво ще направят и сме деликатни в изказа си, защото тези, които се отделят, до вчера са ни били колеги. Рано или късно те ще разберат, че това не е печеливш проект. Лютви Местан се държи двулично и спирам коментарите по тази тема”, каза съпредседателят на ДПС, който зае тази позиция след отстраняването на Местан.
„Антикорупционен закон трябва да има. Единственото ни притеснение е антикорупционната агенция да не се превърне в инструмент за лов на вещици. Според мен борбата с корупцията в България се води на добро ниво”, посочи Риза.
По отношение на реформата в здравеопазването той каза: „Петър Москов винаги е имал остър и груб език към опозицията. Той трябва да разбере, че така не се води политика“.

Рушен Риза нарече действията на здравния министър Петър Москов от назначаването му досега „политическа мимикрия на реформа“, с условието, че не е специалист в здравната тема. Този път било по-вероятно проблемите на Москов да дойдат не от опозицията, а от управляващата коалиция, прогнозира още Риза.

Спирането на обществени поръчки в различни сектори е заради проблеми в управлението и липса на финансиране.

„Нямам усещането, че спрените обществени поръчки са свързани с името на Делян Пеевски. Ако има нещо нередно, нека то се разкрие. Всички в ДПС сме за истината. Аз съм на мнение, че поръчките по-скоро се спират заради липсата на пари в хазната“, обясни депутатът.

Според Риза проблемът наистина е във властта и липсата на пари за обявените вече търгове. На реплика на водещия, че според премиера Бойко Борисов „днес няма пари, но утре ще има“, казани след спирането на търга за магистрала „Хемус“, депутатът от ДПС отвърна:

„Премиерът казва това, но след два часа може да каже друго. Виждали сме го и други пъти“.

Снимка: Бгнес

COMMENTS

WORDPRESS: 0