Защо мобилните залози изместват онлайн бетинга?

Защо мобилните залози изместват онлайн бетинга?

През последните близо 20 години, мобилните телефони претърпяха свирепа еволюция и бавно и сигурно започнаха да застрашават дори живота на персоналните

През последните близо 20 години, мобилните телефони претърпяха свирепа еволюция и бавно и сигурно започнаха да застрашават дори живота на персоналните компютри. Интересен факт е, че все по-често средностатистическият човек използва компютъра си, отколкото да прекара някакво време пред монитора. Мобилният телефон изгради в себе си цяла еко система от възможности, съчета музикалният плеяр, постави фотоапаратите под сериозна заплаха, интегрира интернет в себе си, както и добрият стар GPS и практически доказа, че всички тези устройства могат да се съберат в едно.
Букмейкърите също обърнаха внимание на този дигитален тренд и бързо започнаха да насочват вниманието си към този вид устройства. За първи път онлайн залагания и участие в хазартни игри се наблюдава в английската мобилна лотария от 2003 г. Само 3 години по-късно САЩ и Европа започват да предлагат тази услуга на своите потребители. Оказа се изключително лесно и удобно за всеки човек да спести разходката до спортния бар, където да пусне фиш и вместо това да се насочи към компютъра или мобилното си устройство.
Според днешната статистика, джобните умни устройства са започнали своя финален щурм пред персоналните компютри и това не трябва да изненадва никого. През 2010 г. азиатските пазари забелязаха, че натрупаните печалби от направени залози са приблизително около 3 милиарда долара.
Едва ли някой е очаквал толкова бързи и главозамайващи успехи, но има някои основни причини, поради които мобилните устройства успяха да добият такава популярност. На първо време трябва да обърнем внимание на факта, че малките размери започнаха да печелят пред сравнително по-тежките лаптопи. Мобилният телефон се събира във всеки джоб, докато лаптопът изискваше раница, захранване, безжична мрежа и още куп други чудеса. В началото на новото хилядолетие, мобилните телефони и предлаганите мобилни данни бяха по-скъпи и от злато.
Следователно малцина имаха възможността да използват устройството си за сърфиране в мрежата. До 2007 г. повечето мобилни устройства използваха операционна система Symbian, която до някаква степен даваше някаква форма на свобода, но често не доставяше достатъчно възможности, след това се появиха предложенията на Apple и Android, цените започнаха бързо да падат надолу, плановете станаха по-достъпни и всичко това позволи на обществото да стане значително по-дигитално. Около 10 години по-късно, джобното устройство разполага с хардуер, конкурентен на всеки персонален компютър.
Постоянно свързани към мрежата, запалянковците и почитателите на онлайн залозите все по-често използват телефоните си, отколкото да прекарват компютъра си. Четенето на електронна книга пред монитора някога се смяташе за истинско наказание – мнозина са осъзнали, че проблемът се изразяваше в липсата на възможност да се облегнеш и да прелистиш страницата. Това се промени значително бързо с помощта на телефоните.
Статистиката показва, че всяка 5 прочетена книга е прочетена именно на мобилно устройство. И да не говорим, че с всяка следваща година, онлайн казината разработват по-добри, по-бързи и по-качествени мобилни приложения. Пример за бързо интегриращо се приложение може да бъде това на Efirbet, където възможностите за поставяне на залог и следене на световния спорт са само на един пръст разстояние. На мобилният телефон вече можем да гледаме покер турнир, да правим залози, да изтегляме залози – кеш аут, да гледаме виртуален спорт, събития на живо от всяка точка на планетата и още много други. Цялата спортна вселена може да бъде пренесена удобно в джоба и в рамките на няколко секунди да разкрие пълния си потенциал. А и нека бъдем честни, кога последно извадихте лаптопа от раницата си, докато се возихте в градския транпорт, за да видите коефициентите на следващото дерби?

 

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0