Затвор грози Краснодар, писал във фейсбук фалшиви новини за коронавирус в Силистра

Районната прокуратура в Силистра започна досъдебно производство за разпространение на лъжливи новини за нови случаи на пациенти с COVID-19. Според

Районната прокуратура в Силистра започна досъдебно производство за разпространение на лъжливи новини за нови случаи на пациенти с COVID-19. Според Наказателния кодекс всеки, който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до 2 г.

В ареста за фалшивите новини е 36-годишният Краснодар К., който разпространил неверните данни за три потвърдени проби за коронавирусна инфекция на пациенти в крайдунавския град във фейсбук. От МБАЛ в Силистра са опровергали незабавно измислената новина.

36-годишният мъж, който е с чисто съдебно минало, ще остане в ареста за 24 часа по Закона за МВР.

Досъдебното производство на Районната прокуратура в Силистра е взето на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна във връзка със заповед на главния прокурор, според която дела за престъпления по член 355 и член 326 по време на обявеното извънредно положение заради епидемията от COVID-19 се докладват на апелативните прокуратури и се водят на специален отчет там.

COMMENTS

WORDPRESS: 0