Затварят София от 0:00 часа на 17 април до второ нареждане

Затварят София от 0:00 часа на 17 април до второ нареждане

Щабът предложи затварянето на София, премиерът прие! Това обяви малко преди полунощ проф. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен

Щабът предложи затварянето на София, премиерът прие! Това обяви малко преди полунощ проф. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб. В извънредния брифинг в Министерския съвет участват още министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Затварят София от полунощ. Забранява се влизането и излизането на автомобили. Заповедта влиза в сила в 0:00 часа тази нощ и е до второ нареждане.

„Още от вчера се наблюдава много тревожно нещо. Напускане масово на София. София е основното огнище с най-много болни заразени от COVID – 19. Всичките тези хора, които напускат София, са разпръснати из цялата страна. Това води до още по-тежка епидемиологична ситуация с неясни последици. По-скоро последиците най-вероятно ще станат ясни в близката една седмица. Този процес продължава както вчера, така и днес. Най-вероятно и утре, и вдругиден. Затова щабът с изключително безпокойство наблюдаваше тези процеси. Ако до момента на пускане на прессъобщенията, случаите не бяха кой знае колко, те пак са 40 до този момент. Тези два дена не са инцидент, а тенденция, което е абсолютен контраст с безгрижието на нашите съграждани. В резултат на което предложихме затварянето на София и премиерът прие нашите доводи“, заяви ген. Мутафчийски.

,,Всички мерки са в полезрението на щаба – абсолютно всички мерки. По отношение на жп транспорта влаковете ще избягват междинните гари, а над 36 вагона се отменят за празниците, така че там тепърва предстоят някои промени в трафика.

При прибирането си тези, които са напуснали столицата, ще се сдобият с някои процесуални действия. Ако са били на работа, ще трябва да се върнат в София. Иначе е факт, че полицията извършва основната работа по време на епидемия“, посочи началникът на оперативния щаб.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0