Затварят пътя Смолян-Девин заради кукерски празник, вижте къде още има ограничение за движение по пътищата

От 14 часа до 20 часа днес ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по магистралите и най-натоваренитe пътни напр

От 14 часа до 20 часа днес ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по магистралите и най-натоваренитe пътни направления, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ).

 

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура в последния празничен ден.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

 

 • Автомагистралите;
  • път I-1 Видин – Ботевград;
  • път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;
  • път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
  • път I-5 Русе – Велико Търново;
  • път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;
  • път I-9 Дуранкулак – Варна – Бургас;
  • път II-18 Околовръстен път София;
  • път II-19 Симитли – Гоце Делчев;
  • път II-86 Пловдив – Смолян;
  • път II-99 Бургас – Царево.

  Забраната не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

  За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 часа до 16, 30 часа ще има две ленти за движение в посока Перник – София на път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.

  При благоприятни метеорологични условия временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 до км 286+847. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

 

Затварят пътя Смолян – Девин заради кукерски празник

Пътят Смолян-Девин ще бъде затворен за движение за близо два часа  за всички моторни превозни средства. Забраната ще е валидна между 11 и 12, 30 часа в района на село Широка лъка. През останалото време ще се пропускат автомобили.

Временната организация на движение се налага заради традиционния празник Песпонеделник, който се  провежда в смолянското село. Очаква се около 400 кукери да вземат участие в празника. По традиция гостите, желаещи да гледат кукерските танци са хиляди, както от страната, така и от чужбина.

COMMENTS

WORDPRESS: 0