Заразена с COVID-19: Приятелите ми не искаха да говорим дори по телефона

Жена, болна от COVID-19 oт 9 март, но тествала се две седмици по-късно се свърза с NOVA. Тя пожела да запази анонимност, защото се притеснява за сем


Жена, болна от COVID-19 oт 9 март, но тествала се две седмици по-късно се свърза с NOVA. Тя пожела да запази анонимност, защото се притеснява за семейството си. Страхува се, че обществото няма да я разбере. Затова я наричаме г-жа Маринова. „Коронавирусът е изпитание на морала. Приятелите ми се страхуваха да говорят с мен дори по телефона“, сподели тя.
Жената е била на ски в Банско. Синът ѝ се разболял на 8-ми март. Г-жа Маринова решила да го тества за грип, за да знае как да процедира. „В лабораторията видях, че правят и тест за коронавирус. Направих му и такъв. Тогава резултатите не показаха да е заразен с COVID-19“, разказа жената.
Въпреки това обаче решава да се самоизолира заедно със своя син.
На 11 март г-жа Маринова също се разболява. Температурата ѝ била 39,5 градуса и не падала в продължение на три дни. „И през ум не ми мина, че може да съм болна от COVID-19. Реших, че е просто грип“, споделя тя.
Състоянието ѝ обаче започнало да се влошава. Губи обонянието си, появява се тежко главоболие, сериозен задух и по думите ѝ – страшна болка в гърдите. „Усещах натиск. Устните ми бяха посинени“, разказва г-жа Маринова. Жената си прави тест едва на 27 март. Той дал положителен резултат за COVID-19.
След като разбира, че е болна от коронавирус, заминава със сина си на село, за да се изолират и да се борят с болетта.
Личният ѝ лекар, РЗИ, полиция и жандармерия проверявали дали жената спазва карантината.

COMMENTS

WORDPRESS: 0