Заради спекулата: Засилени проверки в цялата страна по Великден и Гергьовден

Заради спекулата: Засилени проверки в цялата страна по Великден и Гергьовден

От началото на извънредното положение поскъпване по борсите и тържищата се отчита предимно при плодовете и зеленчуците. Засилени проверки в цялата ст

От началото на извънредното положение поскъпване по борсите и тържищата се отчита предимно при плодовете и зеленчуците.
Засилени проверки в цялата страна по Великден и Гергьовден. Освен магазините и пазарите, тази година заради извънредното положение – ще се следят и обектите, които доставят храна до домовете.

От началото на извънредното положение поскъпване по борсите и тържищата се отчита предимно при плодовете и зеленчуците. На едро например цената на килограм лимони е скочила почти двойно. В дните преди Великден и Гергьовден – активно ще се следи безопасни ли са основните продукти, които слагаме на празничната трапеза – като агнешко, козунаци, яйца, бои и салати. Очакванията са килограм агнешко от обора да струва около 5 лв., а в търговската мрежа – 15.
За да се подкрепи родното производство по време на извънредното положение – животновъдите искат търговците да изкупуват и предлагат само българско агнешко.
“Почти всички големи вериги склониха да го направят. Няма да има ситуация, като миналата година с вноса. Остана и по-малките търговци да предприемат тази крачка“, каза Симеон Караколев от Национална овцевъдна и козевъдна асоциация.

COMMENTS

WORDPRESS: 0