Делото срещу Огнян Донев за укриване на данъци в размер на 63 млн. лева продължава на 7 март (обновена)

Бизнесменът Огнян Донев и защитата му поискаха делото за укриване на данъци да се гледа по съкратената процедура, като ще бъде разпитан само един свид

Бизнесменът Огнян Донев и защитата му поискаха делото за укриване на данъци да се гледа по съкратената процедура, като ще бъде разпитан само един свидетел и няколко експерти. Пред журналисти Донев заяви, че той и защитата му приемат показанията на останалите свидетели, които не били съотносими към делото. Бизнесменът беше категоричен, че не е укривал данъци и е доволен, че е създал бизнес, който независимо от 4 годишното малтретиране е успял да запази 10 000 работни места. Делото продължава на 7 март, когато ще бъдат прочетени показния на свидетели, от които защитата се отказа и ще бъде разпитана единствената свидетелка – Цветанка Златева.
Държавата в лицето на финансовото министерство внесе иск в съда срещу Огнян Донев на стойност близо 63 млн. лева. Босът на „Софарма“ е подсъдим за данъчна измама. До него на подсъдимата скамейка е партньорът му Борислав Борисов. Донев влезе в съдебната зала минута преди делото да започне и така избегна въпроси от журналисти.
Според прокуратурата престъплението е извършено през 2007 г. Тогава Донев не е посочил в данъчна декларация увеличение на годишния финансов резултат на основното си дружество в общ размер на повече от 400 милиона лева.
В началото на заседанието съдът трябваше да се произнесе по искането за отвод, което прокуратурата направи в края на миналата година. То се заради забавяне на започването на делото, тъй като обвиненията бяха повдигнати още през 2012 г.

COMMENTS

WORDPRESS: 0