Започва плавно затопляне, снегът в низините се топи

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижава. Преди обяд по поречието на река Дунав и в котловините на Югозападна Бъ

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижава. Преди обяд по поречието на река Дунав и в котловините на Югозападна България ще има мъгла или ниска облачност. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността. Ще се появи и слаб запад-северозападен вятър. Ще е малко по-топло, с максимални температури от минус 6-7° в районите с по-трайна мъгла, до 4-5° на места в Южна България. През предстоящата нощ облачността ще е значителна и на места от север на юг ще превали предимно слаб сняг. В северозападните райони има условия снегът да премине в слаб дъжд и да се образуват поледици, гласи прогнозата на НИМХ към БАН.
Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи, но валежи ще има едва през нощта. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са от 0° до 3°. Температурата на морската вода е 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Над планините слънчеви часове ще има преди обяд. След пладне облачността ще се увеличи. Валежи от сняг ще има през предстоящата нощ. Вятърът ще е умерен, по високите и открити части и силен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.
Във вторник максималните температури ще бъдат от 1 до 7 градуса, като на местата с мъгли ще остават малко по-ниски.
В сряда минималните температури ще бъдат от минус 5 до нула градуса, а дневните от 3 до 8.
Ще има разкъсана облачност, по-значителна над северните райони. Южно от Стара планина на места ще бъде мъгливо и дневните температури там ще са по-ниски.
В четвъртък повишението на температурите ще продължи. Минималните в по-голямата част от страната ще са положителни – от около минус 1 до плюс 3, плюс 4 градуса.
Ще духа слаб и умерен вятър от запад – северозапад и с него ще прониква по-топъл въздух.
Навсякъде в низините снегът ще се топи.
През деня облачността ще бъде незначителна, а дневните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса. Тъй като вятърът ще отслабне, освен в Дунавската равнина, на местата с все още съществуваща снежна покривка, температурите ще остават малко по-ниски, като е възможно да има и намалена видимост.
В петък, събота и неделя ще остане топло за сезона, с минимални температури от минус 2, минус 4 в котловините южно от Стара планина, защитени от западен вятър, до плюс 4 в Дунавската равнина, крайните южни райони и морския бряг.
Дневните ще са от 8 до 13, 14 градуса, малко по-ниски в местата с намалена видимост. В крайните южни райони и западната част на Дунавската равнина са възможни и малко по-високи стойности.
Прогнозата за времето през февруари е че, ще бъде за по-топло време от обичайното. Малък Сечко ще бъде топъл с 1-2° над нормата. След 16-и февруари пък живакът неизменно ще тръгне нагоре и дори ще надхвърли пролетните 17°.

COMMENTS

WORDPRESS: 0