Зам.министър Чавдар Маринов: Имаме огромен проблем с търговските вериги

Министърът на земеделието Десислава Танева е казвала, че не би назначила човек от бранша, а по-скоро би подала оставка. Аз съм човек от бранша и вин


Министърът на земеделието Десислава Танева е казвала, че не би назначила човек от бранша, а по-скоро би подала оставка. Аз съм човек от бранша и винаги съм защитавал интересите на сектора и потребителите. Това заяви зам.-земеделският министър Чавдар Маринов, след като министър Танева поиска неговата оставка в разгара на кризата заради COVID-19. По думите му още не е дал своята оставка, но е получил подкрепата на бранша. За БТВ „Тази сутрин“ той коментира, че в петък Танева му се е обадила и го е накарала да участва в телевизионно интервю на тема търговски вериги, а той от своя страна заявил, че участието му няма общо с темите и мерките, които трябва да следваме. Тя винаги е изразявала становището, че аз съм сложен от бранша и тя е против това, обясни той.
По думите на Чавдар Маринов, има огромен проблем с търговските вериги и е имало сигнали на земеделски производители, които нямат достъп до пазарите. Маринов обясни, че са направени срещи, но въпреки това всичко трябва да се случва спрямо законовите мерки. Държавата трябваше да покаже социална ангажираност и веднага във всички болници, училища, детски градини, държавната администрация – да започне да се консумира българска храна.

COMMENTS

WORDPRESS: 0