Закопчаха данъчен за рекет

Служител на НАП-Сливен е бил задържан на работното му място след сигнал от търговец, че е изнудван да плати, за да не му бъде съставен акт за нарушени

Служител на НАП-Сливен е бил задържан на работното му място след сигнал от търговец, че е изнудван да плати, за да не му бъде съставен акт за нарушение на обекта.

51 – годишният Желязко Диков бил арестуван пред очите на колегите му при акция на криминална полиция към РУ-Сливен под надзора на окръжната прокуратура на 24 август. В хода на обиска от кабинета на Диков били намерени и иззети 300 лв в предварително белязани банкноти. Според запознати акцията била подготвяна в продължение на близо месец след първоначалната жалба на търговеца, че е рекетиран. Диков бил следен със специални разузнавателни средства, преди да падне в капана. Жертвата била инструктирана да опише предварително банкнотите преди те да бъдат посипани със специален прах от криминалистите.

На Диков, който е бил на длъжност оперативен инспектор и по силата на служебните си задължения е трябвало да осъществява негласни проверки е повдигнато обвинение за изнудване и получаване на подкуп, задържан е за 24 часа , очаква се да му бъде описано постоянно оставане в ареста.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0