Закланите мъж и жена са станали жертва заради печалбата на тото на единия им син

Кървави капки водят по пряка пътека от дома на закланите Василка и Асен Илиеви от улица“Дунав“ № 40 в Пазарджик към съседен жилищен блок на ул.“Янтра“

Кървави капки водят по пряка пътека от дома на закланите Василка и Асен Илиеви от улица“Дунав“ № 40 в Пазарджик към съседен жилищен блок на ул.“Янтра“, където е апартаментът на 30-годишния Иван П. Наркоманът бе задържан днес сутринта, след като стреля с въздушна пушка по две жени от квартала и ги рани в краката. Разследващите смятат, че кръвта може да е от жертвите.

Местата, където са кървавите следи са отцепени с полицейски ленти, а петната са покрити с бели листчета хартия. Полицаи охраняват района около входа на блока, където е жилището на предполагаемия извършител. В момента се изчаква пристигането на криминалисти, които да влязат в апартамента на задържания, за да търсят следи от убийството-окървавени дрехи, обувки или други улики срещу килъра. Според съседи, видели отблизо преди пристигането на полицията убитите съпрузи, те са били бити преди да бъдат заклани. Очевидците смятат, че задържаният наркоман е извършител на убийството.

Пострадалите бяха спешно откарани с линейка в местната болница и оттам съобщиха, че раните не са сериозни, но потърпевшите са били силно шокирани и са на успокоителни. „ Аз убих семейството!“, крещял неврастеникът, според очевидци, докато вдигнал оръжието и се прицелил в нищо неподозиращите жени. Едната тъкмо отивала в кварталния магазин, за да си пазарува, когато била простреляна в крака от 30-годишния мъж.

Магазинът е точно срещу къщата на закланите Василка и Асен и пред него се бяха събрали десетки жители на квартали, които си шушукаха за зловещото двойно убийство. Цялата улица и съседните пресечки бяха блокирани от полицаи, които охраняваха района. Полицейска кола бе спряла и пред едноетажната къща на убитото семейство. За стрелеца се знае, че е лежал в затвора за употреба на наркотици и е излязъл оттам преди около година. В момента също е наркозависим. Съседите разказват, че напоследък не е работил никъде. Най-вероятно го издържа баща му, който работел в акумулаторния завод „Елхим Искра“. Преди години майка му се е отровила, разказаха комшиите.

В квартала всичко бе настръхнало от събота вечерта, когато случаен минувач намерил прободеното тяло на 77-годишния Асен. В къщата в една от стаите както си е седяла на леглото и е гледала филм по телевизията с нож във врата е била намушкана и 69-годишната Василка. Предполага се, че бай Асен също е бил в стаята и е станал свидетел на кървавата сцена с жена си, касапинът го е подгонил и него с нож и е успял да го прободе на 4 пъти в тялото. Възрастният мъж е бил застигнат на двора и е бягал към улицата, за да търси помощ, когато е бил намушкан за 5-ти път и е паднал пред входната врата на къщата, където е издъхнал.Следите от капките кръв още личаха по плочника пред портата.

„Добри хора, живееха си кротко и много се подкрепяха“, коментира Янко Михайлов, живеещ в махалата между ул.“Дунав“ и „Янтра“ в Пазарджик. Хората в квартала не вярват Иван-стрелецът, да е убил възрастните хора, но не изключват той отново да приема наркотици. Това обяснява и факта, че след като така хладнокръвно е убил семейството, той не е взел нито златните накити на жената, нито 15-те лева, които полицаите са намерили на масата в къщата.

Преди време един от синовете на убитите, който живеел с брат си и семействата им от 10-ина години във Финландия, бил уцелил печалба от Еврофутбол. Възрастните родители на гурбетчиите споделили радостта си за парите пред техни близки, а те пък разнесли „новината“ из квартала и така стигнала и до ушите на техния палач. Съседите от ул. „Дунав“ предполагат, че той е бил жертвите си преди да ги убие. Причината за това е била, че е очаквал да му дадат повече пари, тъй като е знаел, че във фамилията имало спечелени пари.

Асен и Василка обаче разчитали само на пенсиите си, те не са имали спестявания. Дъщерята на семейството живеела в близкото до областния град село Алеко Константиново и нареждаше на улицата“ Защо ги убиха? Те бяха толкова кротки“, ридаеше жената. Часове след кървавата трагедия, разтресла ул.“Дунав“, съсед на Иван го видял през терасата как онзи стрелял по жените.

Човекът тъкмо влязъл да звънне по телефона на полицията, когато видял, че униформените, които пазели къщата на ужасите и района, прибягали и щракнали белезниците на стрелеца. Той оказал яростна съпротива, докато полицаите се борели с него и му изтръгнали пушката.Хора, които са били близо до Иван по време на ареста му твърдят, че той крещял „Аз ги убих“. Преди да грабне пушката и да се прицели в случайните минувачки най-вероятно Иван е изпаднал в наркотична абстиненция и е бил под влиянието на дрогата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0