Задържаха дрогиран шофьор след едночасова гонка

Дрогиран шофьор е задържан след едночасова гонка, съобщават от ОД на МВР-Плевен. На 11 февруари около 11.30 часа на първокласен път София – Русе, 23-г

Дрогиран шофьор е задържан след едночасова гонка, съобщават от ОД на МВР-Плевен. На 11 февруари около 11.30 часа на първокласен път София – Русе, 23-годишен от град Левски водач на „Порше – Панамера“ противозаканно е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си по служба като не спира на подаден сигнал със стоп палка по образец от униформен полицейски служител и възпрепятства извършване на проверка по ЗДВП. Служители от сектор „Пътна полиция“ предприемат действия по спиране на автомобила като преследването на нарушителя продължава около 1 час. Водачът е спрян и задържан в село Върбица.
Проверка с техническо средство установява, че водачът управлява след употреба на наркотици – кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор.
Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е бързо производство, по което работата продължава.