Задържаха Брендо в Украйна

Задържаха Брендо в Украйна

Евелин Банев, по прякор Брендо е бил задържан в Украйна. Това са потвърдили от МВР пред Нова тв. Той е бил задържан в къща до Киев, където се е укри

Евелин Банев, по прякор Брендо е бил задържан в Украйна. Това са потвърдили от МВР пред Нова тв.
Той е бил задържан в къща до Киев, където се е укривал с чужди документи. Заедно с него са били задържани и още няколко души, които също са с криминални прояви.
От украинската полиция към момента не дават повече информация.
Той ще стане 20 дни в ареста в Украйна, след което българската прокуратура има право да поиска екстрадицията му у нас.
Евелин Банев-Брендо е известен в страната ни като “кокаинов крал”. Той има влязла в сила 20-годишна присъда в Шталия, а Румъния го осъди на 10 години за трафик на 50 кг кокаин. В България бе признат за виновен за това, че заедно с брат си е участвал в група за пране на пари от 2002 до 2005 г. Дейността си развивали в няколко държави – България, САЩ , Австрия, Швейцария, Великобритания. Присъдата е в сила от 26 април 2018 г. и СГП незабавно разпореди задържането му. Спрямо Брендо беше наложена и забрана за напускане пределите на страната. След като е установено, че той не пребивава на известните адреси и местонахождението му е неизвестно, Банев бе обявен за общодържавно и международно издирване.

COMMENTS

WORDPRESS: 0