Задържаха бащата на Тита за източване на НОИ Силистра

При акция на специализираната прокуратура, съвместно с ОДМВР-Силистра и ГДБОП са арестувани 10 души от НОИ - Силистра, сред които и шефът на регионалн

При акция на специализираната прокуратура, съвместно с ОДМВР-Силистра и ГДБОП са арестувани 10 души от НОИ – Силистра, сред които и шефът на регионалната организация. По данни от сайта на НОИ директор на териториалното поделение в Силистра е Милен Пенчев, баща на младата поп звезда Тита.
Това не е спонтанна акция, разработката е стартирала отдавна, съобщи в Бургас главният секретар на МВР Ивайло Иванов.
Зам.-главният прокурор Иван Гешев по-рано обясни каква е била разбитата схема. По думите му с помощта на служители на НОИ-Силистра са били източвани пенсионни фондове. Желаещите да получат максимална пенсия получавали за целта фалшиви документи. Това им струвало 10 000 лв., като, за да се гарантира плащането, членовете на престъпната група прибирали при себе си дебитните карти на новите пенсионери и ги връщали след натрупване на дължимото.
Милен Пенчев е директор на НОИ в Силистра от 7 години. Дотогава е зам.-кмет по финансовите въпроси в Община Силистра в екипа на бившия градоначалник Иво Андонов. Тогава Общината е оставена с дефицит от над 12 милиона лева. По негово време като финансист на Общината са натрупани и огромни задължения към една от фирмите ангажирани със сметопочистване и сметоизвозване – над 1 млн. лв. Служителите в „Синева” не получавали с месеци трудовите си възнаграждения и оцелявали с аванси от по сто лева.