Жълт код в 14 области, силен вятър и значителни валежи днес

Северозападен вятър сваля градусите днес, на места в страната ще вали, ще има и гръмотевици. Жълт код за опасни метеорологични явления е издад

Северозападен вятър сваля градусите днес, на места в страната ще вали, ще има и гръмотевици. Жълт код за опасни метеорологични явления е издаден за 14 области в страната. В Северозападна България и западната част от Горнотракийската низина предупреждението е за силен вятър, в Централна Северна за значителни валежи и силен вятър, а в Югоизточна – за значителни валежи.  

Максималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса, според прогнозата на НИМХ.

В планините ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Ще има значителна облачност и валежи от дъжд, над 1500 метра от сняг, но с понижението на температурите през деня тази граница ще се снижи. До края на деня валежите в повечето райони ще спрат, с изключение на Родопите, а облачността ще се разкъса. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5, а на 2000 метра – минус 2°.

Край морето също ще има валежи и гръмотевици, вятърът ще се усили, а термометрите ще се качат на брега до 15 градуса, а сред вълните от 2-3 бала – 10 градуса.

До края на работната седмица ще остане ветровито с променлива облачност и слаб дъжд на места.

COMMENTS

WORDPRESS: 0