„Жокер“ начело в надпреварата за „Оскар“ с цели 11 номинации

„Жокер“ начело в надпреварата за „Оскар“ с цели 11 номинации

Филмът „Жокера“ получи цели 11 номинации за наградите „Оскар“, които бяха обявени днес. Номинации за най-добър филм „Форд срещу Ферари“, „Ирландец

Филмът „Жокера“ получи цели 11 номинации за наградите „Оскар“, които бяха обявени днес.

Номинации за най-добър филм

„Форд срещу Ферари“, „Ирландецът“, „Джоджо Заека“, „Жокер“, „Малки жени“, „1917“, „Имало едно време… в Холивуд“, „Брачна история“ и „Паразит“.

Номинации за най-добър актьор в главна роля

Антонио Бандерас за „Болка и величие“, Леонардо Ди Каприо за „, Имало едно време… в Холивуд“, Адам Драйвър за „Брачна история“, Хоакин Финикс за „Жокера“ и Джонатан Прайс за „Двамата папи“.

Номинации за най-добра актриса в главна роля

Синтия Ериво за „Хариет“, Сърша Ронан за „Малки жени“, Скарлет Йохансон за „Брачна история“, Чарлийз Терон за „Бомба със закъснител“ и Рене Зелуегер за „Джуди“.

Номинации за най-добър режисьор

Сред най-престижните категории е тази за режисура и за награда в нея ще се борят Бонг Джуун-хоу за „Паразит“, Тод Филипс за „Жокер“, Сам Мендес за „1917“, Мартин Скорсезе за „Ирландецът“, Куентин Тарантин, за „Имало едно време… в Холивуд“.

Номинации за поддържаща женска роля

Лора Дърн за „Брачна история“, Скарлет Йохансон за „Заека Джоджо“, Флорънс Пу за „Малки жени“, Марго Роби за „Бомба със закъснител“, Кати Бейтс „Случаят „Ричард Джуъл“.

Номинирани за най-добра поддържаща мъжка роля

Том Ханкс за „A Beautiful Day in the Neighborhood“, Ал Пачино за „Ирландецът“, Джо Пеши за „Ирландецът“, Брад Пит за „Имало едно време… в Холивуд“, Антъни Хопкинс за „Двамата папи“.

В категорията за най-добър чуждоезичен филма номинираните са:

„Corpus Christi“ (Полша), „Медена земя“ (Македония), „Клетниците“ (Франция), „Болка и слава“ (Испания), „Паразит“ (Южна Корея).

Равносметката е: противоречивият филм за появата на един от най-големите злодеи в киното „Жокер“ е с най-много номинации – 11. „Ирландецът“, „1917 г.“ и „Имало едно време… в Холивуд“ са на заветното второ място второ, с по 10 номинации.

Около 9 000 членове на Академията гласуват за наградите „Оскар“.

Гласуването за победителите – в което членовете могат да дадат гласа си за всяка категория – започва на 30 януари, като приключва пет дни по-късно.

„Оскарите“ ще бъдат раздадени в Холивуд на 9 февруари.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0