Жената на Васил Божков и една от служителките му остават в ареста

Жената на бизнесмена Васил Божков - Елена Динева, и една от служителките му - Йоана Чолакова, остават в ареста, реши Апелативният специализира

Жената на Васил Божков и една от служителките му остават в ареста

Жената на бизнесмена Васил Божков – Елена Динева, и една от служителките му – Йоана Чолакова, остават в ареста, реши Апелативният специализиран съд.

Със специално определение апелативните спецсъдии забраниха на Динева да иска по-лека мярка за неотклонение в следващите два месеца заради злоупотреба с процесуално право, съобщиха от съда. Оттам уточняват, че изключение е възможно, само ако искането е заради влошаване на здравословното ѝ състояние.

Решението за продължаване на постоянното задържане на Йоана Чолакова е подписано с особено мнение на съдия Николай Димитров. Според него рискът от извършване на друго престъпление може да бъде преодолян и с мярка за неотклонение „домашен арест“.
Елена Динева и Йоана Чолакова са обвинени, че са част от престъпната група на намиращия се в Обединените арабски емирства Васил Божков. Прокуратурата изпрати искане за екстрадицията му в средата на февруари, но отговор от местните власти все още няма.

COMMENTS

WORDPRESS: 0