Жан-Клод Ван Дам зове българските власти да спасят малка чихуахуа

Жан-Клод Ван Дам зове българските власти да спасят малка чихуахуа

Кученцето ще бъде умъртвено в Норвегия, ако БАБХ не позволи да се върне у нас   Известният екшън актьор Жан-Клод Ван Дам призова българскит

 

Известният екшън актьор Жан-Клод Ван Дам призова българските власти да помогнат за спасяването на 3-месечно чихуахуа. То ще бъде умъртвено в Норвегия, ако Българската агенция за безопасност на храните не позволи да се върне у нас. Ван Дам моли БАБХ да даде разрешение сладкия домашен любимец да се прибере в България във видео, излъчено на живо в социалните мрежи и дори инициира подписка в подкрепа на четириногото в официалните си профили в Facebook, Twitter и Insagram. Ван Дам дори е готов да направи фонд за спасението на животното.

„Обичам България, всички знаете това! Снимал съм много филми там и сме изхарчили милиони долари за туризъм в тази страна, за да има работа за хората“, заявява екшън звездата. След това обавява, че спасяването на чухуахуата ще бъде най-хубавият подарък за рождения му ден, който е на 18 октомври.

Историята на 3-месечната чихуахуа Рая стана известна в социалните мрежи, след като норвежкият орган по безопасност на храните взе решение да евтаназира кученцето, ако не му бъде разрешено да се прибере в България. Българската агенция по храните обаче отказала това за малката чихуахуа, защото паспортът й е невалиден. Сега единственият шанс да се спаси кученцето е да норвежкият или българският орган за безопасност на храните да бъде убеден да промени решението си.

COMMENTS

WORDPRESS: 0