Жандармерията е по границата с Турция заради опасността от мигрантска вълна

Жандармерията е по границата с Турция заради опасността от мигрантска вълна

”Има данни за голямо струпване на мигранти край Одрин. Още днес сме изпратили жандармерията по границата ни с Турция. Границата е подсилена. По море с

”Има данни за голямо струпване на мигранти край Одрин. Още днес сме изпратили жандармерията по границата ни с Турция. Границата е подсилена. По море също сме засилили охраната”, заяви премиерът Бойко Борисов на правителствено заседание.
В момента се провежда заседание на Северноатлантическия съвет за консултации с Турция по повод събитията в Сирия. Нашата страна е в консултациите, следим ситуацията. Това заяви на извънредно правителствено заседание заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

„Ще подкрепим консултациите – съседи и приятели сме с Турция. Хубаво е преди нападенията и военните действия в Сирия да ни информират. Ще задействаме член 4 на НАТО за военната защита. Чакам всеки момент да ме свържат с турския президент Ердоган. Осъдихме военните действия още в петък“, коментира премиерът Бойко Борисов, цитиран от Фрогнюз.

„Има данни за голямо струпване на мигранти край Одрин. Още днес сме изпратили жандармерията по границата ни с Турция. Границата е подсилена. По море също сме засилили охраната“, каза още министър-председателят.

„Притеснително е, че турските граничари се отдръпнаха. Има реална заплаха – когато се бият с ракети е нормално хората да бягат. При тежките мерки срещу коронавируса, влизането и излизането от страната, то не може да позволим да навлязат хиляди мигранти“, заяви Борисов по повод новината, че стотици бежанци от Турция са тръгнали към България.

COMMENTS

WORDPRESS: 0