Ето я терористката, окървавила Анкара

Турските медии публикуваха снимка на терористката Сехер Демир, взела участие в кървавия атентат, отнел живота на 37 невинни души. Младата жена е студе

Турските медии публикуваха снимка на терористката Сехер Демир, взела участие в кървавия атентат, отнел живота на 37 невинни души. Младата жена е студентка в университета в Балъкесир. Заедно с четирима състуденти по-рано тя се е занимавала с пропагандиране на забранената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК). Била е също нещатен сътрудник на опозиционния вестник „Джумхуриет“, съобщава агенция Блиц. Припомняме, че при взрива в Анкара на 13 март загинаха 37 души, а още 125 бяха ранени. Кола, натъпкана с експлозиви, се взриви до автобусна спирка. Терористите-смъртници са били двама – мъж и жена.

Бащата на Сехер Демир твърди, че отдавна не се е виждал с дъщеря си. Според него те са спрели да подържат контакт още през 2013 година. По думите на мъжа, цитиран от сайта „Карар“, тя е единствената от децата му, която е заминала да учи в университет.
Турските спецслужби са задържали роднините на терористката, която се самовзриви в Анкара в кола, натъпкана с експлозиви и заедно с още един смъртник, съобщи Karar.

Днес от бащата е взета ДНК, за да може да бъде потвърдено предположението, че Сехер Демир е терористката, взривила се на автобусната спирка в Анкара.

След като били разпитани, роднините са освободени.

COMMENTS

WORDPRESS: 0