Ердоган след срещата с Борисов: Убедихте ме, идвам в петък в София!

Ердоган след срещата с Борисов: Убедихте ме, идвам в петък в София!

„Убедихте ме. Идвам в петък в София“, заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган след срещата си на четири очи с министър-председателят на България Бо

„Убедихте ме. Идвам в петък в София“, заяви президентът на Турция Реджеп Ердоган след срещата си на четири очи с министър-председателят на България Бойко Борисов в президентския дворец „Бештепе“ в Анкара.
Българският министър-председател и турският държавен глава обсъдиха възможните двустранни действия за намаляването на мигрантския натиск, както в района на съвместната ни граница, така и в целия регион.
Разговорът се провежда в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода. Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори, посочват от пресцентъра на правителството.
За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката.
След срещата на четири очи между премиера Борисов и президента Ердоган, се проведе работната вечеря между двамата лидери и водените от тях делегации.
24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0