Ердоган заплаши премиера на Косово след скандал за 6-ма балкански шефове на FETO : Ще отговаряш!

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган отправи остри думи срещу министър- председателя на Косово Рамуш Харадинай заради освобождаване от длъж

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган отправи остри думи срещу министър- председателя на Косово Рамуш Харадинай заради освобождаване от длъжност на вътрешния министър и директора на разузнаването, съобщават турските медии. В изказване по време на конгрес на „Партия на справедливостта и развитието“ (ПСР) в квартал „Пендик“ в Истанбул вчера Ердоган разкритикува Харадинай.

„По чии указания предприе тази стъпка?“, попита Ердоган. Споменавайки, че Турция е втората страна, която признава независимостта на Косово през 2008 г., след САЩ, той добави: „Кога започнахте да защитавате тези, които извършиха преврат в Република Турция?”, след което увери, че ще бъде поискана сметка за тези действия. В сътрудничество с косовското разузнаване, в четвъртък членове на МИТ арестуваха шестима души, за които се предполага, че отговорят за дейността на ФЕТО на Балканите. Те бяха предадени на Турция.