Ердоган все още е на летище „Ататюрк“, броят на загиналите вече е 90

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи тази сутрин, че няма да напусне летище „Ататюрк“ в Истанбул докато ситуацията в страната не се норма

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи тази сутрин, че няма да напусне летище „Ататюрк“ в Истанбул докато ситуацията в страната не се нормализира, предаде Anadolu Agency. „Турските авиолинии ще започнат полети. Има малки неприятности в Анкара“, заяви Ердоган пред насъбралото се множество на летището. „Няма да се напуска докато ситуацията не се нормализира. И аз няма да напускам“, добави той. Ердоган осъди базирания в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, който е обвинен във воденето на терористична организация и за опит да проникне и да свали демократично избраното правителство на страната. „Достатъчно си предавал тази страна“, заяви Ердоган и го призова да се завърне в Турция, където да бъде съден“.
Междувременно руски информационни агенции съобщиха, че броят на загиналите до момента е 90 души, а ранените са над 1154. 200 от метежниците пък са се предали на властите. Арестувани са 1563 души.

COMMENTS

WORDPRESS: 0