Емил Димитров-Ревизоро предложен за нов министър на околната среда и водите

Емил Димитров-Ревизоро предложен за нов министър на околната среда и водите

Емил Димитров-Ревизоро е предложен за нов министър на околната среда и водите, обяви преди минути лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отб

Емил Димитров-Ревизоро е предложен за нов министър на околната среда и водите, обяви преди минути лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Името бе излъчено след Съвет на управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти днес в Министерски съвет.

Ревизоро е бил предложен от ВМРО за мястото на Нено Димов – също от квотата на Патриотите в кабинета. Той подаде оставка от ареста в петък след акция на прокуратурата и задържането му във връзка с водната криза в Перник. Тогава Каракачанов определи акцията на прокуратурата като „показно убийство“. Впоследствие срещу Димов бе повдигнато обвинение за безстопанственост.

Димов е деветия министър, който си отива от поста в мандата на кабинета Борисов 3.

За да поеме поста, наследникът му трябва да бъде утвърден с гласуване от Народното събрание.

Емил Димитров е юрист, бивш шеф на Агенция „Митници“ в кабинета „Сакскобургготски“ и настоящ депутат от гражданската квота на ВМРО.

В срещата днес участва и Валери Симеонов (НФСБ), който не коментира номинацията, но спрян от журналисти на излизане от МС заяви, че коалиционният съвет бил „изключително неприятен“, след което се сопна на репортерите, че ако не го оставят на мира, ще се обади на тел. 112 за помощ. Настроението на вицепремиера след срещата не бе по-ведро. На молбата на журналистите да говори пред микрофон и Каракачанов отвърна, че не ги е канил в Министерския съвет.

COMMENTS

WORDPRESS: 0