Елизабет Втора: Великден е различен, но не и отменен

Британската кралица Елизабет Втора отправи послание към нацията по случай Великден, съобщи Ройтерс. "Тази година Великден ще бъде различен за много


Британската кралица Елизабет Втора отправи послание към нацията по случай Великден, съобщи Ройтерс.
„Тази година Великден ще бъде различен за много от нас, но като стоим настрана едни от други, ние се пазим взаимно. Но Великден не е отменен. Всъщност се нуждаем от Великден както всякога“, каза тя в аудиозапис, качен в „Туитър“.
„Откриването на възкръсналия Исус на първия ден от Великден дало на последователите му нова надежда и нова цел. Всички ние можем да черпим кураж от това“, каза тя.
„Знаем, че коронавирусът няма да ни сломи. Колкото и мрачна да е смъртта – особено за тези, изпитващи скръб – светлината и животът са по-велики. Дано живият пламък на великденската надежда бъде наша пътеводна светлина към бъдещето“, добави Елизабет Втора.
Миналата неделя Елизабет изнесе едва петото си телевизионно обръщение за 68 години на престола, за да каже, че ако британците запазят решимост в условията на карантина и на самоизолация, те ще победят пандемията от Ковид-19.

COMMENTS

WORDPRESS: 0