ЕК поръча още 100 млн. дози от ваксината на Пфайзер

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че ЕС ще поръча доставката още 100 милиона дози от ваксината на Пфайзер и Био

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че ЕС ще поръча доставката още 100 милиона дози от ваксината на Пфайзер и Бионтех срещу COVID-19 Засега това е единствената ваксина, с разрешение за прилагане в ЕС, а споразумението между производителя и ЕК предвиждаше първоначална доставка на 200 милиона дози, с възможност за поръчка на още 100 милиона.

Скоро ще има още ваксини, заяви днес Фон дер Лайен в Туитър. Наскоро Европейската агенция по лекарствата съобщи, че в първата седмица на януари се очаква оценка за ваксината на „Модерна“.

ЕК сключи споразумение с този производител за 80 милиона дози, с възможност да се поискат още до 80 милиона догодина. Комисията има също рамкови споразумения за доставка на ваксините на „Астра Зенека“, „Санофи“, „Янсен“, „Кюрвак“ и „Новавакс“, когато бъдат одобрени, за общо около два милиарда дози.

COMMENTS

WORDPRESS: 0