Експертизата на пребития студент сочи отоци по главата и множество травми по цялото тяло

Експертизата на пребития студент сочи отоци по главата и множество травми по цялото тяло

Отоци в областта на главата, кръвонасядания по гръдния кош с "изразена болкова симптоматика", рамото и бедрото и множество охлузвания по цялото тя

Отоци в областта на главата, кръвонасядания по гръдния кош с „изразена болкова симптоматика“, рамото и бедрото и множество охлузвания по цялото тяло.

Това са част от констатираните травми на студента по право в Хага Евгени Марчев според съдебния лекар от Александровска болница, съобщи бТВ и показа експертизата. Според нея „травматичните увреждания са получени в резултат на тъпи твърди предмети“. „Причинили са му разстройство на здравето, неопасно за живота“, пише съдебният лекар.

 

На 10 юли Марчев бе сред арестуваните на протеста в столицата.

От клипове в социалната мрежа фейсбук се вижда как полицаи влачат младеж към колоните на Министерския съвет и му нанасят удари по тялото. Това повиши напрежението сред протестиращите и провокира проверка на МВР, резултатите от нея се очакват през идната седмица.

Марчев се разпозна в кадрите и бе отведен от ареста в неврохирургията на „Пирогов“ с комоцио.

„Не съм очаквал, че ще бъда задържан. Не съм докосвал полицай и не съм хвърлял нещо по полицаите“, коментира той. И допълни, че е бил съборен, удрян и ритан от органите на реда по гърба, бъбреците и краката. Марчев се свил, за да предпази главата си.

COMMENTS

WORDPRESS: 0