Експерт: Парното и топлата вода по-скъпи с 50% от януари

Експерт: Парното и топлата вода по-скъпи с 50% от януари

Поне 50% ще поскъпнат парното и топлата вода от 1 януари следващата година. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ Кремен Георгиев, председ

Поне 50% ще поскъпнат парното и топлата вода от 1 януари следващата година. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикациионните дружества.
Природният газ отново поскъпна у нас от 1 октомври – този път с 36%. По закон цените на топлоенергията и тока (за бита) за потребителите се променят два пъти годишна – от януари и от юли. От последното увеличение цената на газа е скочила със 100%, твърди Георгиев.
„Има още два месеца, в които цената на газа може да се промени, за съжаление вероятно това ще е нагоре и всички тези увеличения накуп ще трябва да се отразят в цената на топлинната енергия. КЕВР ще се опита да ограничи това увеличение, но едва ли ще го вкара в 20%. Поне 50% ще е. Топлофикациите ще излязат лошите, но освен за цена на природния газ говорим и за цената на зелената сделка, за която вече плащане – цената на въглеродните емисии“, коментира експертът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0