Евтино, опасно и …модерно! Тийнейджърите масово се въоръжават с боксове и палки

Тийнейджъри в цялата страна масово се въоръжават с палки и боксове. Това е последната мода сред младежите. Те ходят с опасните атрибути навсякъде разк

Тийнейджъри в цялата страна масово се въоръжават с палки и боксове. Това е последната мода сред младежите. Те ходят с опасните атрибути навсякъде разказват търговци в оръжейните магазини пред „Стандарт“. Продавачи от Врачанско например доверяват, че опасните оръжия се купуват най-често от деца. Цената на бокса е напълно достъпна – между 5 и 15 лева. В един от най-оборотните оръжейни магазини в центъра на града споделят, че боксът е един от най-продаваните артикули от оръжията за самоотбрана. Търговците разказват, че ги купуват предимно млади момчета.
„Продава се свободно, защото няма някакво изискване, както е при оръжията. Служи за самоотбрана, но на практика не знаем кой с каква цел го купува“, коментира продавач на оръжия. В магазина избягват да зареждат от най-опасните боксове, които са с шипове и остри върхове. Въпреки това споделят, че при търсене ги доставят.

Младежите също предпочитат да се „въоръжават“ с палки, а не със защитни спрейове, които също са заредени във веригите. Палката, наподобяваща досущ като полицейската, върви между 7 лв. и 15 лв. Предлага се в два варианта – гумена и метална, която е разгъваема. Точно с такъв тип палка тримата гардове пребиха мъжа на Околовръстното шосе в София. „Да, наистина има голямо търсене и при палките. Често ги купуват и хора на по-зряла възраст, най-вече за да ги държат в автомобилите си, тъй като не са удобни за носене по улиците“, коментират още от оръжейния магазин във Враца.

И друг артикул, разпространяван свободно в търговската мрежа, се оказва изключително опасен. Арбалетът, който се продава за спортни занятия, върви между 150 лв. и 300 лв. Предлага се със стрелички, които са с метален връх и се използват за стрелба в гората. Оказва се, че всеки, снабдил се с арбалет, може да си купи стреличка с метален тризъбец, който може да бъде и смъртоносен.

COMMENTS

WORDPRESS: 0