Дъжд идва от запад, захлаждане от изток

Мъгливо ще е времето и днес, след обяд започва да вали, първо в западната част от страната, а през нощта и в Източна България.  Максималните

Мъгливо ще е времето и днес, след обяд започва да вали, първо в западната част от страната, а през нощта и в Източна България. 

Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. След обяд в масивите от Западна и Южна България ще започнат превалявания от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин от сняг. През нощта срещу четвъртък валежите ще обхванат и масивите от Централна България. Ще духа силен и временно бурен вятър от южната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10, а на 2000 метра – около 4 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но без валежи. Ще духа предимно умерен вятър от изток-югоизток. На брега и сред вълните от 2 бала термометрите ще се качат до 18 градуса.

Утре сутрин дъждът ще спре за кратко. В последния работен ден на седмицата ще вали на много места в страната. Идва по-хладен въздух от изток.

COMMENTS

WORDPRESS: 0