ДПС отбеляза годишнина от насилствената смяна на имената през 1984 година

Потъпкването по най-безобразния начин на изконните човешки права е преминало всякакви човешки граници и определи Възродителния процес като една от н

Потъпкването по най-безобразния начин на изконните човешки права е преминало всякакви човешки граници и определи Възродителния процес като една от най-позорните страници в българската история

ДПС отбеляза с митинг-концерт годишнината от т. нар. Десетомайски събития в село Караманци – насилствената смяна на имената през 1984 година и съпротивата срещу репресиите на тогавашната власт, предаде bTV.

„ДПС започва своята майска възпоменателна кампания от Караманци, защото оттук тръгва организираната съпротива срещу опита на тоталитарния режим да извърши насилствена асимилация на мюсюлманите в България”, каза депутатът Йордан Цонев.

Той добави, че в онези години потъпкването по най-безобразния начин на изконните човешки права е преминало всякакви човешки граници и определи Възродителния процес като една от най-позорните страници в българската история.

Платихме висока цена, но си научихме, посочи в приветствието си лидерът Мустафа Карадайъ. Знаем и никога няма да забравим колко сме силни, когато сме заедно и единни, добави той.

Карадайъ призова Турция да бъде включена в политиката по интеграция на Балканите.