ДПС: Над 10 години правителството на ГЕРБ показва, че няма капацитет (видео)

ДПС: Над 10 години правителството на ГЕРБ показва, че няма капацитет (видео)

"Правителството на ГЕРБ демонстрира - вече повече от 10 години - липса на капацитет. Правителството няма програма за развитие, няма визия за развитиет

„Правителството на ГЕРБ демонстрира – вече повече от 10 години – липса на капацитет. Правителството няма програма за развитие, няма визия за развитието на страната. Въведените социално-икономически мерки в условията на пандемия са неадекватни на кризата и не могат да се справят с нея. Липсата на реформи, особено в областта на здравеопазването, са основната причина за високата смъртност в нашата страна.“

Това се посочва в декларация на Централния съвет на ДПС, изчетена днес онлайн от председателя Мустафа Карадайъ.

Правителството на ГЕРБ не се ползва с доверието на обществото. А за успеха на държавата, особено в условия на криза, това е изключително важно, смятат от ДПС.

В декларацията се казва още: „Всеки български гражданин трябва много отговорно да участва и да направи своя избор в изборите на Народно събрание – избор за настоящето и бъдещето. От изборите зависи доколко и колко бързо ще се справим с кризата. Ние от ДПС имаме и предлагаме програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната, ние предлагаме програма, която да осигури здравословни условия на живот на всеки български гражданин, предлагаме адекватни решения по Зеления пакт на Европейския съюз.

Всички български граждани много отговорно трябва да участват и в изборите за президент на републиката. Трябва да изберем истински обединител на нацията, а не партиен говорител, опонент и опозиция, просто разединител. Президентът на България, който се избира пряко от народа, разполага с мощното оръжие да бъде президент на всички български граждани и да задава посоката. За това обаче са необходими не просто брой гласове, колкото и да са много, а опит, мъдрост и държавническо мислене. Такъв президент трябва да избере България за следващите 5 години.

Изборите през тази година ще бъдат изпит за всички партии и техните членове и симпатизанти. Докато управляващите са част от кризите, а не решенията, България ще изостава в развитието си от другите европейски държави и все по-трудно ще намира достойно място в региона и в Европа. Изборите трябва да бъдат спечелени с програма, със знаещи и можещи кадри, с визия и план за развитие. С идеи и аргументи в една толерантна кампания. Ние от ДПС имаме какво да предложим на българските граждани, имаме и идеите, програмите и кадрите. В конкурентна среда ще издигаме нашите кадри и веднъж като ги издигнем, ще ги подкрепим, защото те ще защитават тезите и програмата на ДПС. А това е програмата, с която България ще получи своя шанс да постигне ускорено догонващо икономическо развитие.“

Имената в ръководството на ДПС

След проведено днес онлайн заседание на Централния съвет Движението за права и свободи избра и състава на своя оперативен орган – Централно оперативно бюро.

За заместник-председатели на партията са избрани: Ахмед Ахмедов- Организационна дейност; Йордан Цонев – Зелен пакт-Икономическа политика-Бюджет; Станислав Анастасов – Зелен пакт – Европарламент – Либерални политики; Халил Летифов – Зелен пакт – Транспорт – Информационни технологии; Хасан Азис – Зелен пакт – Местно самоуправление – Регионални съвети.

Членове на ЦОБ са: Джевдет Чакъров, Джейхан Ибрямов, Емел Етем, Илхан Кючюк, Имрен Мехмедова, Камен Костадинов, Нигяр Джафер, Рамадан Аталай, Севинч Солакова, Сезгин Мехмед, Филиз Хюсменовa, Хамид Хамид, Юнал Лютфи, Янко Янков.

COMMENTS

WORDPRESS: 0