До 25 градуса на Националния празник

Трети март ще е най-топлият ден тази седмица с температури между 20 и 25 градуса. В централните и източните райони на Северна България стойностите ще


Трети март ще е най-топлият ден тази седмица с температури между 20 и 25 градуса. В централните и източните райони на Северна България стойностите ще са до 10 градуса над нормалното за сезона.
Вятърът днес ще е силен и около обяд ще бъде със скорост над 50 км/ч. в почти цяла Южна България и районите северно от Стара планина. Най-силен вятър очакваме в Югоизточна България (Хасково, Кърджали, Ямбол, Свиленград, Малко Търново), по долината на Струма (Перник, Кюстендил, Благоевград, Дупница) и северно от Стара планина (Търговище, Омуртаг). Поривите в тези райони ще достигнат до 80-90 км/ч. За 15 области на страната е в сила жълт код за опасно време.
В планините ще бъде топло и ветровито. Вятърът по високите части ще е с пориви около 100 км/ч. Температурите в ранния следобед ще са от 6 до 13 градуса. В Банско, Добринище и Смолян термометърът ще достигне до 15-16 градуса. Има предпоставки за интензивно снеготопене и падане на лавини в районите със снежна покривка.
В сряда и четвъртък страната ни ще попадне под влиянието на зона с ниско атмосферно налягане. Предстоят 2 дни с валежи, които ще започнат в сряда около обяд от запад на изток. Сняг ще падне в планинските масиви на Югозападна България и високите части на Стара планина. Вятърът остава силен и в сряда. Възможно е да има и гръмотевици. Валежите ще спрат в четвъртък.
В петък облачността временно ще се разкъса. Ще остане почти без валежи

COMMENTS

WORDPRESS: 0