До 20 г затвор за индиеца, заради когото бе приземен самолет в София

До 20 г затвор за индиеца, заради когото бе приземен самолет в София

Предвижда се наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 10 години за буйстващия индиец. Това каза завеждащият първи отдел на Национална следствена служ

Предвижда се наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 10 години за буйстващия индиец. Това каза завеждащият първи отдел на Национална следствена служба Ивайло Ангелов пред журналисти на Летище „София“. Самолет на „Еър Франс“ бе приземен извънредно на Летище София тази нощ.

Ангелов каза, че проблемите са започнали от началото на полета.

„Все още изпитваме затруднения в това да установим дали е стабилен или не. При всички случаи знае и осъзнава какво е направил. Задължително ще има съдебна психиатрична експертиза. От момента на задържането му не се държи много адекватно. Но разговорите, които сме провели с него, става ясно, че разбира какво е направил. Няма разумно обяснение на това какво е направил“, добави Ангелов.

Той допълни, че свидетелите на борда казват, че се е държал арогантно и грубо. „Пътувал е сам. Не е ясно дали има криминално досие“, добави Ангелов.

„Полетът е продължил нормално. Всички останали пътници и екипажа са отлетели. Предстои изготвянето на европейска заповед за разследване, с която ще помолим френските власти да ни предоставят информация за всички пътници, за да можем да ги разпитаме като свидетели. Ще ни представят звуко- и видеозапис от кабината на пътническия салон“, добави още той.

Ангелов каза, че стюардът, който е бил нападнал, има лека телесна повреда.

„Поведението на индийският гражданин е създало реална опасност самолетът да падне при отваряне на вратата на пътническия самолет“, съобщи още той. Ангелов добави, че тъй като буйстването е приключило на нашето въздушно пространство, подсъдимостта е на нашите съдилища. „Не са готови още резултатите от тестовете за наркотици и алкохол“, каза още Ангелов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0