Доц. Атанас Мангъров: Това, което се случва сега, няма да бъде Армагедон! Няма да има камиони с трупове

Доц. Атанас Мангъров: Това, което се случва сега, няма да бъде Армагедон! Няма да има камиони с трупове

"Аз не съм враг на държавата, не искам хора да умират, а искам да кажа какво би трябвало според мен и според науката да се направи, за да умират по-ма

„Аз не съм враг на държавата, не искам хора да умират, а искам да кажа какво би трябвало според мен и според науката да се направи, за да умират по-малко хора.“.

Така доцент Атанас Мангъров се защити от критиките на премиера Бойко Борисов.

„Продължават да се правят изследвания, че този или онзи носи и отделя вируса, но какво от това – трябва да се установи с антитела колко са с имунитет, настоя той отново на тезата си. Набедиха ме, че имам лаборатория и затова искам да изследвам, но не съм лаборатория, която има този мащаб“, каза в сутрешния блок на бТВ доц. Атанас Мангъров.

Той е част от Медицинския съвет към правителството, който изненадващо се появи и още-по-изненадващо бе закрит.

Не става дума да се избира кой да умре, а че ако не се действа правилно, ще загинат повече. Ако се затваряме, ще загинат определени болни в малки общности, но когато страната се отвори, всичко ще започне отначало, опонира той на пълната социална изолация.

Поне 70 на сто от населението на земното кълбо трябва да прекара тази нова болест, за да изчезне тя, обяви Мангъров. В момента по думите му у нас „нищо особено не се случва – под 600 заразени и 22 -ма умрели“.

Не мога да кажа дали заради тази моя позиция бе закрит медицинският съвет. Винаги съм имал тази позиция като специалист – не съм враг на държавата, какво трябва да стане, за да умират по-малко хора, обобщи доцентът.

Специалистът смята, че нищо особено нямало да се случи – щяло да има хора, които да се разболеят и които да загинат от коронавируса. „Няма да е нещо екстремно, няма да е Армагедон. Няма да има камиони с трупове“, сигурен е лекарят и допълни, че хора умират от всичко и непрекъснато.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0