Дончев: Къщата в Барселона е стара манджа, претоплена на испански котлон

Властите в Испания разследват по сигнал от България имот. Не чух да разследват премиера.Това е претоплена манджа, но този път на испански котлон

Властите в Испания разследват по сигнал от България имот. Не чух да разследват премиера.Това е претоплена манджа, но този път на испански котлон.

Това заяви вицепримиерът Томислав Дончев по Нова тв, като коментира публикацията на Ел Периодико за къщата в Барселона.

„Такива неща не се случват случайно. Премиерът каза, че къща няма. Публично се появи човек, който каза, че къщата е негова. Кой има съпричастност към този скандал е друг въпрос. Тук трябва да следваме логиката кой има интерес. Кръгът на заинтересовани лица е много голям“, коментира още той.

„Предстои приемането на България в чакалнята на Еврозоната, сторим стратегически обекти в енергийната сфера, предстои да прием многогодишната финансова рамка на ЕС, има много заинтересовани лица“, посочи Дончев.

В стремежа си да реагираме адекватно на ситуацията да не създаваме масова психоза, призова вицепремиерът за епидемията от коронавирус.

„Хората не се пускат в болничен от телевизора. Министърът на здравеопазването също не може да пусне 1/3 от българите. Болничните се предписват от лекар. Той преценява какво да прави и какъв е риска. Посланието на министъра е следното – не може всеки, който е бил на почивка, да излезе в двуседмичен болничен”, обясни той.

Не може всеки, който е кихнал, да има коронавирус, категоричен бе Дончев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0