Дончева към ДСБ: Да се обединим и да отстраним мутрите и мафията от властта!

Да обединим усилията си в отстраняването на мутрите и мафията от властта. Този призив отправи лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева към делегатите н

Да обединим усилията си в отстраняването на мутрите и мафията от властта. Този призив отправи лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева към делегатите на 14-то Национално събрание на Демократи за силна България (ДСБ), предаде Дарик. Дончева подчерта, че е първият политик, произлизащ от левицата, който присъства на форум на крайната десница. „Дадохме държавата на мутрите и мафията. Висшата номенклатура ни поднесе това сериозно предизвикателство да ни натресе на върха на държавата своите охранители, помощен персонал и прислуга“, заяви Дончева. „Позволихте на ГЕРБ да заемат централно място на българската десница в Европейската народна партия, където някога бяхте вие. ГЕРБ са заели огромна част от дясното, не като умове и сърца, но като активни хора конформисти-брутални, прости, нахални, които се бутат, но са добре организирани и ефективни“, заяви още тя пред привържениците на ДСБ. „В крайна сметка сме изправени пред това да няма нужда от избори, защото няма значение кой за какво е гласувал. Важно е кой какво е записал в протокола. Трябва да се обединим и да променим това“, коментира още Татяна Дончева.Според нея 4-5 години са добър хоризонт за такъв проект.
Партията Демократи за силна България (ДСБ) остава в опозиция на сегашното правителство на Бойко Борисов, пише в съобщение на политическата формация. Днес на 14-то Национално събрание на ДСБ, което се проведе в София, бе приета резолюция. В документа се определя лидерът на ДСБ – Радан Кънев и Националното ръководство да получат мандат и да водят преговори за организационно единство на Реформаторския блок, основано на неговите първоначални цели и предизборна програма. В решението е заложено и създаването на нова организационна структура и нов устав на ДСБ като основа за развитие и отваряне на партията и се потвърждават учредителните документи на Демократи за силна България и Платформата на модерната десница. Също се предвижда и започване на преговори за сътрудничество с граждански и политически организации като основа за изграждане на широк политически съюз – алтернатива на досегашния модел на управление.

COMMENTS

WORDPRESS: 0