Доналд Тръмп разпуска работната група за борба с коронавируса към Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че работната група за борба с коронавируса към Белия дом ще бъде разпусната. Той се мотивира с тов

Доналд Тръмп разпуска работната група за борба с коронавируса към Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че работната група за борба с коронавируса към Белия дом ще бъде разпусната. Той се мотивира с това, че Съединените щати навлизат във втората фаза на справяне с последиците от епидемията.

„Мисля, че що се отнася до работната група, тя и вицепрезидентът Майк Пенс свършиха страхотна работа. Сега обаче ние търсим малко по-различна форма и това е безопасността и отварянето на икономиката. Вероятно ще създадем друга група за целта.“

Тръмп каза, че  борбата с коронавируса не е приключила, но подчерта, че  страната не може да остане „затворена в следващите пет години“.

Вицепрезидентът Майк Пенс от своя страна заяви, че работната група към Белия дом вероятно ще бъде разпусната по-късно този месец заради това, коeто той определи като невероятен напредък, постигнат от Вашингтон в справянето с епидемията. Според него отговорът на властите може да бъде ръководен на ниво агенции и промяната може да стане факт в края на май или началото на юни.

COMMENTS

WORDPRESS: 0