Домати по депутати и блокада на парламента днес

Протест под мотото "Домати по депутати" от 6,30 до 12 часа организира днес Отровното трио. Домакини на недоволството са Арман Бабикян и Николай

Протест под мотото „Домати по депутати“ от 6,30 до 12 часа организира днес Отровното трио. Домакини на недоволството са Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. 

На път за работа през Народно събрание минете, хвърлете домати и отминете. P.S. Не по полицаите, призовават организаторите и припомнят, че вечерта от 19 часа „отново се събираме пред Министерски съвет“.

От 8 часа пък призив за „Блокада на Борисов, Парламента и Мафията“ отправя БОЕЦ на Георги Георгиев. В четвъртък Парламента се свиква извънредно за изслушването на Бойко Борисов, което ще започне в 09.00ч. След повече от месец блокади и протести срещу управляващата ни мафия, това е момента да покажем своята непримиримост и решителност за постигането на нашата първа обща цел – ОСТАВКА на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров!, пишат организаторите и призовават „всички граждани и организации, които са солидарни с поставената цел“, да блокираме заедно сградата на Народното събрание. 

В призива им се казва още: Елате от цялата страна, от всички градове и общини, от всички квартали на Столицата, елате да блокираме Борисов и мафията! Гражданите се борим за свобода и справедливост и нашата кауза е чиста. Исканите от нас оставки са само началото, но са задължителна първа стъпка за отстраняването на мафията от властта. Нека да се изправим с лицата си срещу наглите и заедно да спечелим тази битка! Този момент ще бъде и лакмус за това кой за какво се бори и до къде е готов да стигне. Имаме своето конституционно право да протестираме срещу една прогнила и корумпирана власт загубила своята легитимност, която няма нито законното, нито моралното право да управлява. Правителството на Пеевски и Доган с премиер Бойко Борисов е олицетворение на задкулисието и ние, гражданите не приемаме и отхвърляме налаганата с помощта на главният прокурор на мафията, Иван Гешев мафиотска диктатура! 

Четвъртък – 08.00ч. – всички непримирими пред Парламента! 

В дневния ред на извънредното заседание на Народното събрание, свикано по искане на БСП, изслушването на Борисов е втора точка в дневния ред. Първата е „Решение на Народното събрание, с което се задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите мерки за кризата с коронавируса“. Според вътрешната опозиция на лидера Корнелия Нинова обаче така партията отлага исканата от протестиращите оставка на премиера и правителството с няколко седмици, колкото отнема внасянето, обсъждането по комисии и в пленарна зала и гласуване на актуализацията на първо и второ четене. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0