Дойче банк съкращава 18 000 работни места

Дойче банк съкращава 18 000 работни места

Дойче банк обяви, че започва процедура по съкращаване на 18 000 служители като част от план за радикална реформа. Дилъри на акции в Токио и в дру

Дойче банк обяви, че започва процедура по съкращаване на 18 000 служители като част от план за радикална реформа.

Дилъри на акции в Токио и в други представителства в Азия са били информирани, че работните им места се закриват. В резултат на новината акциите на банката се покачиха с 3%. Дойче банк е един от най-големите работодатели в лондонското Сити с почти 8000 служители.

Целта на промените, които ще свият инвестиционния бизнес на банката, е да я заздравят. Все още не се съобщава кои други позиции ще бъдат съкратени. Очаква се да бъдат засегнати служители, занимаващи се с търговия на акции в Лондон и в Ню Йорк, пише Би Би Си.

„Ще запазим значимо присъствие тук и ще останем близък партньор на клиентите ни във Великобритания и на международните институции, които искат достъп до пазара в Лондон“, се казва в съобщение на банката.

В световен мащаб банката ще намали служителите си до 74 0000 до 2022 г. Реорганизацията ще ѝ струва 7,4 милиарда евро в следващите три години.

COMMENTS

WORDPRESS: 0